Δράσεις και εκδηλώσειςΗμερομηνία Εκδήλωσης: Τρίτη 25 Απριλίου 2017
Ενημέρωση των μαθητών του ΕΠΑΛ Πολίχνης για την "Δωρεά οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις" από τους Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων του Περιφερειακού Γραφείου του ΕΟΜ Β.Ελλάδος.
Πρόσκληση του Δ/ντή του σχολείουΔελτίο Τύπου Ομάδα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων στον Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"
Δελτίο Τύπου   Μπλουζάκι Μαραθωνίου   Μπλουζάκι Μαραθωνίου  Ημερομηνία Εκδήλωσης: Σάββατο 1 Απριλίου 2017
Σεμινάριο Ε.Τ.P.O.D. "Εuropean Training Program on Organ Donation", σε συνεργασία με την Ε.Ε.Φ.Ι.Ε (παράρτημα Θεσσαλονίκης) που απευθύνεται στους φοιτητές Ιατρικής.
Πρόγραμμα  Ημερομηνία Εκδήλωσης: Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00
Ενημέρωση των φοιτητών Ψυχολογίας του ΑΠΘ για την "Δωρεά οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις" σε συνεργασία με τον σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης.Ημερομηνία Εκδήλωσης: Σάββατο 18 Μαρτίου 2017
Πραγματοποιείται σεμινάριο με τίτλο: "European Training Program in Organ Donation" σε συνεργασία με την Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.(παράρτημα Θεσσαλονίκης) που απευθύνεται στους φοιτητές Ιατρικής. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18-3-2017 και ώρες 8.30-2.30 στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΑΧΕΠΑ.
Πρόγραμμα  Ημερομηνία Εκδήλωσης: Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017
Ενημέρωση των σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Ευόσμου για την "Δωρεά οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις", μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης του ΙΕΚ.
Πρόσκληση  Ημερομηνία Εκδήλωσης: Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017
Ενημέρωση των σπουδαστών του ΙΕΚ "Παστέρ" για την "Δωρεά οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις"
Πρόσκληση  Ημερομηνία Εκδήλωσης: Mαρτιος 2017
Συμμετοχή του Γραφείου Συντονισμού μεταμοσχεύσεων στην Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Νεάπολης Συκεών, μετά από πρόσκληση του συλλόγου "Οραμα Ελπίδας" για ενημέρωση των αιμοδοτών, λήψη δειγμάτων και εγγραφή εθελοντών στη "Δωρεά Μυελού των Οστών".
ΧρονοδιάγραμμαΗμερομηνία Εκδήλωσης: Κυριακή 2 Απριλίου 2017
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε πως θα συγκροτηθεί ομάδα "ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ", υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Γραφείου Β.Ελλάδος, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος", Κυριακή 2 Απριλίου. Με την συμμετοχή των συλλόγων μεταμοσχευμένων: "ΣΚΥΤΑΛΗ", "ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ", "ΗΠΑΡΧΩ" & "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΘΕΝΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ" και την υποστήριξη των νοσοκομείων "ΑΧΕΠΑ", "Γ.Παπανικολάου" και "Ιπποκρατείου" Θεσσαλονίκης.

Θα είναι μια πολύ όμορφη ημέρα-γιορτή των Μεταμοσχεύσεων και η στόχευση είναι να έχουμε και δικό μας περίπτερο στον Τερματισμό στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου κοντά στον Λευκό Πύργο όπου θα υποδεχτούμε τους αθλητές.

Γι αυτό καλείσαι να είσαι και εσύ παρών με την οικογένεια σου, τους φίλους και γνωστούς σου για να γιορτάσουμε μαζί σ αυτήν τη μέρα. Επισυνάπτεται η φόρμα εγγραφής. Η πλειοψηφία των μεταμοσχευμένων θα συμμετάσχει στα 5χλμ που διανύει μια από τις ομορφότερες αστικές διαδρομές στην χώρα διασχίζοντας το κέντρο της πόλης κατά μήκος της οδού Τσιμισκή και επιστρέφοντας από την Παραλιακή Λεωφόρο Νίκης. Για τις διάφορες διαδρομές και πακέτα εγγραφής δες εδώ.

Παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα με τα στοιχεία σας καθώς κι όλων των φίλων που θέλουν να είναι μέρος της Ομάδας μας. Αναμένω το αρχείο με τα ονόματα και κατόπιν θα ενημερώσω για την κατάθεση του ποσού της εγγραφής το οποίο και θα δοθεί στους διοργανωτές. Εγκάρδια!Ημερομηνία Εκδήλωσης: 4 Μαρτίου 2017
Σεμινάριο το οποίο απευθύνεται στους Φοιτητές Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙΘ με θέμα "Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Μεταμοσχεύσεων και Δωρεάς Οργάνων" (E.T.P.O.D).

Στο πρόγραμμα του σεμιναρίου συμπεριλαμβάνεται η εξής θεματολογία:

  • Εντόπιση δότη οργάνων, ταυτοποίηση και κλινική αξιολόγηση
  • Διάγνωση εγκεφαλικού θανάτου
  • Κλινική υποστήριξη του δότη
  • Προσέγγιση οικογένειας για δωρεά οργάνων
  • Οργάνωση αφαίρεσης και συστήματα κατανομής οργάνωνΗμερομηνία Εκδήλωσης: 22 Φεβρουαρίου 2017
Ενημέρωση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης μετά από πρόσκληση του σχολείου, σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων
Πρόσκληση του σχολείου  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 6 Φεβρουαρίου
Ενημέρωση των σπουδαστών του "Μητροπολιτικού Κολεγίου" Θεσσαλονίκης με θέμα: "Aπό την Δωρεά οργάνων στη Μεταμόσχευση".Ημερομηνία Εκδήλωσης: 2 Φεβρουαρίου
Διεξάγεται σεμινάριο με τίτλο: "European Training Program on Organ Donation" στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Πρόγραμμα  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 1 Φεβρουαρίου 13:00
Οι Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων ενημερώνουν τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την σημασίας της Δωρεάς οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις, μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του ΙΕΚ
Πρόσκληση  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 25 Ιανουαρίου
Ενημέρωση των μαθητών της Γ΄Λυκείου, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας και των καθηγητών του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης με κύριο θέμα "Δωρεά οργάνω, Μυελού των οστών και Μεταμοσχεύσεις"

 Ημερομηνία Εκδήλωσης: 7 και 14 Ιανουαρίου
7 και 14 Ιανουαρίου διεξάγονται 2 σεμινάρια με τίτλο "Εuropean Training Program on Organ Donation" που απευθύνονται στους φοιτητές Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Πρόγραμμα 7 Ιανουαρίου   Πρόγραμμα 14 Ιανουαρίου  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 23.12.2016
Στις 23 Δεκεμβρίου οι Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων του ΕΟΜ Β.Ελλάδος ενημερώνουν τους καθηγητές και μαθητές του ΓΕΛ Μυγδονίας για την Δωρεά οργάνων-Δωρεά Μυελού των οστών και τις Μεταμοσχεύσεις μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης του σχολείου.
Πρόσκληση  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 19.12.2016 12.30μμ
Σας ενημερώνουμε ότι στις 19-12-2016 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο υπό τον τίτλο "Εuropean Training Program on Organ Donation" στις Νοσηλευτικές Ειδικότητες του Νοσοκομείου μας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες Υγείας και η διάρκειά του, όπως φαίνεται και στο πρόγραμμα που ακολουθεί, είναι 5.30 ώρες. Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί, είναι η αίθουσα διδασκαλίας των Εδικοτήτων
Πρόγραμμα Σεμιναρίου  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 09.12.2016 12.30μμ
Ενημέρωση των μαθητών του "Αρσάκειου" Λυκείου Θεσσαλονίκης μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων.
Πρόσκληση του Αρσάκειου Λυκείου Θεσσαλονίκης  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 03.12.2016
ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E.T.P.O.D. σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ι.Ε.Ε. στο Εκπαιδευτικό Κέντρο (ΚΕΚ) του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
Πρόγραμμα  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 28.11.2016
Στις 17/11/2016 θα πραγματοποιηθεί στο ΓΝΘ Παπανικολάου σεμινάριο με θέμα ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "E.T.P.O.D."
Πρόγραμμα  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 17.11.2016
Στις 17/11/2016 θα πραγματοποιηθεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, σεμινάριο Ε.Τ.P.O.D. για τους εργαζόμενους του Κέντρου.
Πρόγραμμα  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 19.11.2016
Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Γ.Ν.Πέλλας και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν.Πέλλας "Οι Άγιοι Ανάργυροι" σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα "Εγκεφαλικός θάνατος, δωρεά οργάνων, μεταμοσχεύσεις" που θα γίνει στην Έδεσσα στην αίθουσα της Περιφερειακής ενότητας Πέλας.
Πρόσκληση   Πρόγραμμα  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 5.11.2016
Από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, οι Συντονιστές του Περ. Γραφείου του ΕΟΜ Β.Ελλάδος, συμμετέχουν στην Αιμοδοσία του Δήμου Νεάπολης Συκεών, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" για: ενημέρωση-λήψη δειγμάτων και εγγραφή δωρητών Μυελού των οστών.
Πρόσκληση και Πρόγραμμα  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 5.11.2016
Το Περ.Γραφείου του ΕΟΜ Β.Ελλάδος οργανώνει στρογγυλή τράπεζα και συμμετέχει στο "Συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων" το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, με θέμα: "Aπό την Δωρεά οργάνων στη Μεταμόσχευση".
Πρόγραμμα   Banner  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 1.11.2016
1η Νοεμβρίου - Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς οργάνων και οι Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων του Περ.Γραφείου του ΕΟΜ συμμετέχουν στις εορταστικές-ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην ΄Εδεσσα και στα Γιαννιτσά, μετά από πρόσκληση του συλλόγου Νεφροπαθών Ν.Πέλλας.
Προσκληση  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 22.10.2016
Σεμινάριο Ε.Τ.P.O.D.: Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 22-10-2016 και κατά τις ώρες 8.30πμ έως 2.30 μμ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Ε.Τ.P.O.D. στο χώρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.(Παράρτημα Θεσσαλονίκης) που θα απευθύνεται στους φοιτητές της Ιατρικής.
Προσκληση-Ενημέρωση   Πρόγραμμα Σεμιναρίου  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 04.03.2016
Εκδήλωση: Δωρεάν οργάνων - Μεταμόσχευση Κερατοειδούς
Αφίσα εκδήλωσης   Πρόγραμμα εκδήλωσης  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 27.02.2016
Σεμινάριο ΕΤPOD στους φοιτητές Ιατρικής
Ανακοίνωση εκδήλωσης   Πρόσκληση και Πρόγραμμα εκδήλωσης  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 23.02.2016
Ενημέρωση των μαθητών Β΄ και Γ΄ Λυκείου του 10ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση της Δ/ντριας του σχολείουΗμερομηνία Εκδήλωσης: 14.01.2016
Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου οι Συντονίστριες Μεταμοσχεύσεων Ζαχαρούδη Δήμητρα και Καλλέργη Ευθυμία, θα ενημερώσουν τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Σερρών για την "Δωρεά οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις" μετά από πρόσκληση του Δ/ντή του σχολείου.
Πρόσκληση εκδήλωσης  Ημερομηνία Εκδήλωσης: 11.12.2015
Η περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Α'Οφθαλμολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέματα: Μεταμόσχευση Κερατοειδούς, Τράπεζα Οφθαλμών, Ο ρόλος του συντονιστή στη Δωρεά Κερατοειδούς.
Αφίσα εκδήλωσης   Πρόσκληση   Πρόγραμμα