ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Σάββατο, 14 Ιουνίου 19.00-21.30
Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, το Υπουργείο Υγείας με όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της χώρας, κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, προβαίνουν σε μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν τους σιωπηλούς και αφανείς ήρωες Εθελοντές Αιμοδότες και να προσελκύσουν νέους, προβάλλοντας την προσφορά ζωής ενάντια στην προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία.

Το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, διοργάνωσαν εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. για να τιμήσουν όλους όσους χαρίζουν ζωή στους συνανθρώπους μας με την αιμοδοσία. Δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης

Στην εκδήλωση, οι Διευθύντριες των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας των δύο Νοσοκομείων, κυρίες Ελένη Χασαποπούλου-Ματάμη και Ευαγγελία Γιαρτζά-Ταξίδου, ευχαρίστησαν όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες για την προσφορά ζωής και όλους όσους με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση.

Κατά την διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν μεμονωμένα 774 αιμοδότες (χορηγήθηκαν σε όλους διπλώματα τιμής και αργυρά μετάλλια σε 146). Βραβεύτηκαν επίσης 153 σύλλογοι Εθελοντών αιμοδοτών με ιδιαίτερη μνεία στους συλλόγους οι οποίοι ξεπέρασαν σε προσφορά κατά πολύ τις 2.500 μονάδες αίματος:
ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ
ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΘ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΟΑΤΩΝ «ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή βράβευσης του κυρίου Ιωάννη Σεΐζη στον οποίο το βραβείο παρέδωσε ο παλαιός συμμαθητής του κ. Χρήστος Τσομπανίδης, και που μετά από πολυετή προσφορά (135 μονάδες αίματος και αιμοπεταλίων αφαίρεσης) αναγκάστηκε λόγω προβλήματος υγείας να σταματήσει να αιμοδοτεί, όπως και του ιατρού κ. Θεόδωρου Βαλαβάνη (93 μονάδες αίματος ως τώρα).

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους «Το ευχαριστώ της Άννας» που έδειξε με την παρουσία και την ομιλία της πόσο πολύτιμο είναι το αίμα που προσφέρουν οι αιμοδότες και τον αντίκτυπο που έχει η προσφορά τους στη ζωή των ασθενών.Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, που συγκίνησε με την πατρική και περιεκτική ομιλία του.

Μεστός και περιεκτικός υπήρξε ο λόγος του κ. Παναγιώτη Παντελιάδη, Διοικητή του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και ο χαιρετισμός του κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Διοικητή του Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, που ανέγνωσε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.


Οι Διευθύντριες των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας των δύο Νοσοκομείων κυρίες Ελένη Χασαποπούλου-Ματάμη και Ευαγγελία Γιαρτζά-Ταξίδου, εξήγησαν για ποιούς λόγους δεν ήταν δυνατόν να βραβευτούν περισσότεροι αιμοδότες, ευχαρίστησαν τους χορηγούς και για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης ιδιαίτερα:

  • Το τμήμα εφήβων του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, τον κ. Κωνσταντίνο Ντινόπουλο, Διδάκτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιονίων Νήσων (keyboard) και τη σύζυγό του Μαρίνα (τραγούδι), για το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης
  • Τον κ. Χρήστο Δάντση, δημοσιογράφο της ΕΡΤ3, για τον συντονισμό της εκδήλωσης
  • Το προσωπικό της ΕΡΤ3 για την επιμέλεια του βίντεο της εκδήλωσης
  • Την κ. Μαρία Κοσμίδου, Προϊσταμένη του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ
  • Τον κ. Ευστράτιο Μαυρίδη, Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
  • Τις κυρίες Χρύσα Παπαϊορδάνου και Παναγιώτα Τσετσώνη, Επισκέπτριες Υγείας του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ
  • Τις εθελόντριες του συλλόγου ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ που πρόθυμα διέθεσαν πολύν χρόνο για ειδοποίηση των αιμοδοτών που επρόκειτο να βραβευτούν
  • Και άλλους...Το "ευχαριστώ" στους αιμοδότες από το κοριτσάκι στην Ινδία


"Το ευχαριστώ της Αννας" στους αιμοδότες (κατά την τελετή 14-6-2014)