Δελτίο Τύπου - 29 Απριλίου 2021

line

29/04/2021

Στις 24.04.2021 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ παρουσία και του Αναπληρωτή Υπουργού κ .Βασίλειου Κοντοζαμάνη, του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου, του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτριου Τσαλικάκη, του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ . Νικόλαου Παπαευσταθίου και της Διευθύντριας του ΕΚΕΠΥ Β.Ελλάδος κα Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Από την αρχή της πανδημίας η Διοίκηση αναγνώρισε τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την νοσηλεία των ασθενών με COVID – 19, όπως αυτά της γνωστοποιήθηκαν από το Τμήμα Λοιμωξιολογίας της Α’ Παθολογικής Κλινικής ενώ ταυτόχρονα της τονίστηκε η ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας Θαλάμων Αρνητικής Πίεσης.

Ως εκ τούτου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου και το Τμήμα Λοιμωξιολογίας της Α Παθολογικής Κλινικής, κατανοώντας την ανάγκη προστασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και στο πλαίσιο παροχής βέλτιστης νοσηλείας αλλά και της αντιμετώπισης μελλοντικών προβλημάτων εξαιτίας της διάρκειας της πανδημίας, σε διάστημα περίπου 2 ½ μηνών σχεδίασε, οργάνωσε και ολοκλήρωσε, με την συμμετοχή δωρητών την ανακαίνιση και μετατροπή μιας πτέρυγας 11 θαλάμων αρνητικής πίεσης με 38 κλίνες της Α΄ Παθολογικής Κλινικής σε πτέρυγα COVID-19.

Στην περίοδο της ύφεσης της πανδημίας, η πτέρυγα αυτή θα μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα σποραδικά περιστατικά και να δώσει χώρο στο υπόλοιπο νοσοκομείο να επιστρέψει στην κανονικότητα.