2η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών:

line

14/09/2023

η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» τη 2η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών: «Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Σε αυτό το πλαίσιο σας προσκαλούμε, στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 9 π.μ. – 13:00 στο Αμφιθέατρο Τριαρίδη του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλευτές θα λαμβάνουν δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) και θα προβάλουν ενημερωτικά βίντεο, με στόχο την προσέλκυση και εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων για μεταμόσχευση σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα. 

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους ηλικίας 18-45 ετών, ελπίζοντας η ευαισθησία τους να  συμβάλλει  σημαντικά  στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τη σημασία της εθελοντικής  προσφοράς μυελού των οστών, να ενδυναμώσουμε την κοινωνική ευαισθητοποίηση και να την αξιοποιήσουμε με ουσιαστικό τρόπο, έτσι ώστε το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο να γίνεται ζωή.