Ω.Ρ.Λ. Κλινική

line

Καθηγητής - Διευθυντής: Στέφανος Τριαρίδης

13/05/2020 - Ενημέρωση Ασθενών
Σας ενημερώνουμε ότι οι ασθενείς με αιφνίδιας έναρξης διαταραχές της όσφρησης και της γεύσης, μπορούν να καλούν στο Ρινολογικό Ιατρείο Όσφρησης στο τηλ. 2313 303 467, ημέρα Δευτέρα 10:00-12:00π.μ. για αξιολόγηση των συμπτωμάτων τους, συμβουλευτική και ραντεβού μετά από συνεννόηση με ιατρό.

Η Α΄ Πανεπιστημιακή Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική ανήκει στον Τομέα Αισθητηρίων Οργάνων της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι εγκατεστημένη σε ολόκληρη πτέρυγα στο ισόγειο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Διαθέτει 13 θαλάμους νοσηλείας ασθενών (2 πεντάκλινους, 8 τρίκλινους και 3 δίκλινους), που εξασφαλίζουν 40 κλίνες. Σε έναν από τους θαλάμους αυτούς φιλοξενούνται παιδιά ενώ σε δύο θαλάμους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεγάλες επεμβάσεις και απαιτούν μετεγχειρητικά ιδιαίτερη φροντίδα.

Σκοπός της Α΄ Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. είναι να προσφέρει τριτοβάθμια περίθαλψη σε ασθενείς με ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις και προβλήματα στην περιοχή κεφαλής και τραχήλου. Παράλληλα με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στοχεύει επίσης σε ποιοτικό επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

Το προσωπικό της κλινικής αποτελείται από μέλη ΔΕΠ:

 1. Τριαρίδης Στέφανος, Καθηγητής - Διευθυντής
 2. Κωνσταντινίδης Ιωάννης, Καθηγητής
 3. Κάρκος Πέτρος, Αναπληρωτής Καθηγητής
 4. Πρίντζα Αθανασία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
 5. Ψύλλας Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής

Και Επιμελητές ΕΣΥ:

 1. Κυριαφίνης Γεώργιος, Διευθυντής ΕΣΥ
 2. Τσιρόπουλος Γαβριήλ, Διευθυντής ΕΣΥ
 3. Ραχωβίτσας Δημήτριος, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ

Στα πλαίσια της Ωτορινολαρυγγολογίας Κλινικής λειτουργούν 13 εξωτερικά ιατρεία, γενικά και ειδικά, που εξυπηρετούν μη νοσηλευόμενους ασθενείς:

 1. Τακτικό Ωτορινολαρυγγολογικό εξωτερικό ιατρείο:
  Γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, δηλαδή Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη από ώρα 08.30'- 12.00' στον χώρο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων (Νο 13 των ΤΕΙ). Υποδέχεται εξωτερικούς ασθενείς με προγραμματισμένα ραντεβού, που απευθύνονται σε αυτό για συμβουλές, θεραπεία και παρακολούθηση. Υπεύθυνοι ιατροί του τακτικού εξωτερικού ιατρείου είναι Δευτέρα ο Δ/ντής ΕΣΥ Τσιρόπουλος Γαβριήλ, Τετάρτη ο Δ/ντής  ΕΣΥ Κυριαφίνης Γεώργιος
 2. Ιατρείο Επανερχομένων ασθενών:
  Γίνεται Τρίτη και Παρασκευή από 10.30'-12.30' στον χώρο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων (Νο 13 των ΤΕΙ) χωρίς προγραμματισμένα ραντεβού, αλλά με παραπομπές από την ΩΡΛ Κλινική. Υπεύθυνοι ιατροί είναι την Τρίτη ο Καθηγητής Τριαρίδης Στέφανος και την Παρασκευή ο Επιμελητής Α' ΕΣΥ Ραχωβίτσας Δημήτριος .
 3. Ωτορινολαρυγγολογικό εξωτερικό ιατρείο επειγόντων περιστατικών (εφημερίας):
  Λειτουργεί όταν εφημερεύει η Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, δίπλα στον χώρο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων. Υπεύθυνοι του εξωτερικού ιατρείου επειγόντων περιστατικών είναι τα εκάστοτε μέλη ΔΕΠ, οι Επιμελητές ΕΣΥ και οι ειδικευόμενοι που εφημερεύουν.
 4. Εξωτερικό ιατρείο Νευροωτολογίας και διαταραχών ισορροπίας:
  Γίνεται κάθε Τετάρτη από 11.00'-13.00' στον χώρο του Ακοολογικού Εργαστηρίου με προγραμματισμένα ραντεβού και υποδέχεται ασθενείς με ίλιγγο και διαταραχές της ισορροπίας για διάγνωση και θεραπεία. Υπεύθυνος του εξωτερικού ιατρείου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψύλλας Γεώργιος.
 5. Εξωτερικό ιατρείο διαταραχών Ακοής και Εμβοών:
  Υποδέχεται ασθενείς με διαταραχές της ακοής και εμβοές για διάγνωση και θεραπεία. Λειτουργεί καθημερινά στον χώρο του Ακοολογικού Εργαστηρίου με προγραμματισμένα ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08.30'-13.00', (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ο Δ/ντής ΕΣΥ Κυριαφίνης Γ. και Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψύλλας Γ.). Υπεύθυνος του ιατρείου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψύλλας Γ.
 6. Εξωτερικό ιατρείο διαταραχών Ομιλίας και Λόγου:
  Γίνεται κάθε Πέμπτη στον χώρο του Ακοολογικού εργαστηρίου και υποδέχεται παιδιά με διαταραχές της ομιλίας και του λόγου για διάγνωση και θεραπεία. Υπεύθυνοι του εξωτερικού ιατρείου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κάρκος Πέτρος και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πρίντζα Αθανασία
 7. Ογκολογικό εξωτερικό ιατρείο:
  Γίνεται κάθε Τρίτη από 11.00'-13.30' στον χώρο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων (Νο 13 των ΤΕΙ) και παρακολουθούνται ασθενείς με όγκους στην περιοχή κεφαλής και τραχήλου. Δραστηριοποιούνται ο Δ/ντής ΕΣΥ Τσιρόπουλος Γαβριήλ, ο Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ Ραχωβίτσας Δημήτριος και Υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής Τριαρίδης Στέφανος.
 8. Εξωτερικό ιατρείο Ρινολογίας - Αλλεργιολογίας:
  Γίνεται κάθε Παρασκευή από 11.00'-14.30' με προγραμματισμένα ραντεβού, στον χώρο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων (Νο 13 των ΤΕΙ) και υποδέχεται ασθενείς με λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα της ρινός για διάγνωση, καθοδήγηση και μετεγχειρητική παρακολούθηση. Υπεύθυνος του ιατρείου είναι ο Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ Ραχωβίτσας Δημήτριος.
 9. Εξωτερικό ιατρείο Ροχαλητού και Υπνικής Άπνοιας:
  Γίνεται κάθε Πέμπτη από 12.00'-13.30' στον χώρο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, με προγραμματισμένα ραντεβού και υποδέχεται ασθενείς με υπνική άπνοια και ρογχοπάθειες για διάγνωση, καθοδήγηση και παρακολούθηση.
 10. Εξωτερικό ιατρείο Φωνιατρικής και διαταραχών κατάποσης:
  Γίνεται στον χώρο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και υποδέχεται ασθενείς με παθήσεις της φωνής, της ομιλίας και της κατάποσης, για διάγνωση, καθοδήγηση, θεραπεία και παρακολούθηση. Στα πλαίσια της λειτουργίας του ιατρείου, λειτουργεί ομάδα λογοθεραπευτών με αντικείμενο την φωνητική αποκατάσταση των λαρυγγεκτομηθέντων. Το ιατρείο γίνεται κάθε Δευτέρα από 09.00'-11.00' από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Κάρκο Πέτρο και κάθε Τετάρτη από 11.00'- 13.00' από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πρίντζα Αθανασία.
 11. Εξωτερικό ιατρείο Τραχηλικών διογκώσεων:
  Γίνεται στον χώρο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων κάθε Τετάρτη από 11.30'-13.30' με προγραμματισμένα ραντεβού από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Κάρκο Πέτρο και τον Δ/ντής ΕΣΥ Τσιρόπουλο Γαβριήλ.
 12. Εξωτερικό ιατρείο παθήσεων προσωπικού νεύρου:
  Γίνεται κάθε Πέμπτη από 11.00'-13.00' στον χώρο του Ακοολογικού Εργαστηρίου με προγραμματισμένα ραντεβού, από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ψύλλα Γεώργιο.
 13. Εξωτερικό ιατρείο του Κέντρου Κοχλιακών Εμφυτεύσεων:
  Γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 09.00'- 12.00' από τον Δ/ντή ΕΣΥ Κυριαφίνη Γεώργιο και Τρίτη από 10.30'-12.00' από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ψύλλα Γεώργιο, στον χώρο του Κέντρου Κοχλιακών Εμφυτεύσεων, με προγραμματισμένα ραντεβού. Εκτός από τις ρυθμίσεις και τους προγραμματισμούς του εμφυτεύματος γίνεται και η συνεχόμενη συμβουλευτική των γονέων και των ασθενών και η επίβλεψη των παιδιών στις λογοθεραπείες τους και της πορείας τους στο σχολείο. Διευθυντής του Κέντρου κοχλιακών εμφυτεύσεων είναι ο Καθηγητής Κωνσταντινίδης Ι. και Υπεύθυνος ο Δ/ντής ΕΣΥ Κυριαφίνης Γ.

Συμμετέχουν η Επιστημονική Συνεργάτης Dr. Αηδονά Σοφία (Λογοπαθολόγος - Ειδική παιδαγωγός) και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Dr. Σταγιόπουλος Πέτρος (ειδικός παιδαγωγός, σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης). www.ahepaci.gr

Επικοινωνία:

Α΄ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
E Mail: orlcln@med.auth.gr

Ραντεβού Ακουολογικού Εργαστηρίου 2313303661

Ραντεβού Εξωτερικών Ιατρείων 2313303312 - 3

Γραφείο Ιατρών: 2313303467

Προϊσταμένη Ω.Ρ.Λ. κλινικής: 2313303455

Γραμματεία Διευθυντού (κ. Τριαρίδης Στέφανος ): 2310994762