Ιστορικό της Βιβλιοθήκης του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ

line

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» ιδρύθηκε το 1988 και οργανώθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες βιβλιοθηκονομίας.

Σήμερα, στεγάζεται σε τρεις διαφορετικές αίθουσες στο ισόγειο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Στην πρώτη αίθουσα βρίσκονται όλα τα ιατρικά βιβλία, καθώς και αναδρομικά τεύχη περιοδικών (ξενόγλωσσων και ελληνικών), λειτουργώντας, επίσης, ο ίδιος χώρος και ως αναγνωστήριο.

Στη δεύτερη αίθουσα βρίσκεται το Πληροφοριακό Τμήμα της βιβλιοθήκης, όπου μπορεί κανείς να βρει τα τρέχοντα έντυπα τεύχη ιατρικών περιοδικών της συλλογής της, καθώς και να έχει πρόσβαση σε πολλά online περιοδικά.

Η τρίτη αίθουσα της βιβλιοθήκης χρησιμοποιείται ως αποθήκη, εξυπηρετώντας ανάγκες βιβλιοστασίου λόγω του μεγάλου όγκου περιοδικών που αυτή διαθέτει.

Σκοπός της βιβλιοθήκης είναι η παροχή συνεχούς ενημέρωσης με τεκμηριωμένη και αξιόπιστη ιατρική πληροφόρηση σε όλη τη Νοσοκομειακή Κοινότητα (Ιατρούς, Νοσηλευτές, Καθηγητές, Ερευνητές, Φοιτητές) προωθώντας και προάγοντας εκπαιδευτικούς και κλινικούς σκοπούς του Νοσοκομείου.

Τέλος, η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί και οποιανδήποτε άλλο εξωτερικό χρήστη που επιθυμεί να συμβουλευτεί ή να προμηθευτεί έντυπη ή ηλεκτρονική ιατρική βιβλιογραφία. Βασική αποστολή της βιβλιοθήκης, επομένως είναι η κάλυψη των αναγκών όλων των Λειτουργών που κινούνται και υπηρετούν το χώρο της Υγείας.